Home » Archive

Articles tagged with: senyum

Headline, Life Documentary »

[23 Mar 2009 | 4 Comments | ]
Hati berkecamuk

Walaupun hari ni kurang best sikit (sikit je…) tapi aku tetap tersenyum.
Aku bercadang menyerahkan sepenuhnya salah satu perniagaan aku kepada seseorang. Market di sini memang besar, semuanya telah tersedia. Masalahnya cuma satu, jiwa aku tak kena.
Sebagus mana pun jualannya, tapi kalau jiwaku tak kena, aku rasa cepat bosan dan otakku membeku. Aku berbisnes kerana ini adalah minat aku. Aku memang sukakan bisnes dan aku tahu aku akan lebih fokus bila niche itu kena dengan jiwaku. Bagi aku bisnes adalah hobi utama aku…tanpa bisnes aku mudah bosan dan terasa seperti orang …

Life Documentary »

[8 Oct 2008 | One Comment | ]

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf tiada gambar raya dari aku untuk tahun ini. Pertama kalinya aku tak ambil gambar raya kerana beberapa sebab. Dan pertama kalinya aku tak balik kampung aku kat Melaka. Maafkan aku orang kampung. Kalau korang rindu kat aku, aku betul-betul minta maaf, tapi aku rasa setakat kambing-kambing kat kampung yang rindu kat aku.

Pertama kali, aku baru dapat tahu tentang kawan baik aku, Jet yang eksiden dalam perjalanan balik ke Johor. Ija mesej aku tadi bila aku baru on YM. Alhamdulillah Jet dah selamat discaj dari hospital …